top of page

Is IJsland een duur land?

IJsland staat bij veel mensen bekend als een duur land. Toch kun je je reis zo prijzig maken als je zelf wil. Hoe zit dat precies? De meeste bezienswaardigheden zijn gratis. Kies dus de reisformule die past bij jou én je budget. Op die manier wordt je droomreis een succes. Maak gebruik van onze concrete tips en laat je inspireren!


1. Reisformule op maat


Het is waar wat ze zeggen: IJsland is een dure reisbestemming. Ga daarom voor de reisformule die perfect aansluit bij je gezinssituatie én je budget. Trek je graag van hotel naar hotel? Reken dan in het hoogseizoen op drie- tot vierhonderd euro per nacht voor twee personen - niet altijd met ontbijt. Dat loopt snel op. Het voordeel is wel dat je dan vaak in de buurt van toeristische trekpleisters verblijft.

"Wij kozen voor alternatieve logeerplaatsen. Veel boeren in IJsland verhuren chalets, vlakbij hun boerderij. Een huisje voor vier personen kost rond de tweehonderd euro per nacht. Oké, dan zit je misschien wat verder van de grote toeristische bezienswaardigheden, maar véél dichter bij de natuur. Dat is exact wat we zochten."

Een derde mogelijkheid is een camper huren. Dat is goedkoper en avontuurlijker. Het kan al vanaf honderdvijftig euro per dag. Het grote voordeel? In IJsland mag je vrij kamperen. Bovendien bespaar je heel wat centen door zelf te koken.

"In de vakantiehuisjes die wij huurden, was altijd een keuken aanwezig. Wij bezochten lokale winkels, experimenteerden met IJslandse producten en zorgden zelf voor onze maaltijden."

2. IJslandse kroon


IJsland is hét voorbeeldland van de digitale economie. Bespaar je dus de moeite om IJslands geld te halen in je bank. De enigen die soms cash geld bovenhalen zijn toeristen, en de lokale handelaars worden er niet vrolijk van. Zelfs bij de bakker betaal je één croissant met je kaart. En hij zal je dankbaar zijn.

"Honderdvijftig IJslandse kronen komen overeen met één euro. Die grote bedragen zijn best even wennen. Zeker omdat ze tot op één kroon nauwkeurig worden genoteerd – da's minder dan een eurocent."

3. Alcohol en suiker


Als je naar IJsland gaat, moet je een belangrijke regel in gedachten houden: alcohol en suiker zijn duur. Heel duur! Daardoor bevatten de lokale frisdranken bijvoorbeeld veel minder suiker. Het kostte ons een paar dagen om daaraan te wennen. Dan besef je pas dat wij hier een ferme suikerverslaving hebben. Hetzelfde geldt voor alcohol: peperduur.

"Drink je graag een glaasje alcohol in IJsland? Ga dan voor een lokaal biertje."

Je bent klaar om je droomreis naar IJsland te plannen. In de volgende blog nemen we je mee naar onze eerste slaapplaats. Spannend!


Þangað til í næstu viku

Tot volgende week543 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Lake Myvatn

Comments


  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page