top of page

IJsland: de start van onze route

In de zomer van 2021 trokken we met ons gezin drie weken door IJsland. Het werd de reis van ons leven. De wilde natuur is er zó adembenemend mooi. Een droombestemming voor iedere natuurfotograaf. Maar hoe plan je zo'n trektocht? Dat vergt heel wat tijd en opzoekwerk. Goed nieuws: elke week trakteren we je op een vervolgverhaal van onze route. Laat je inspireren!


1. Onze aankomst in Keflavik

Het vliegveld van Keflavik ligt op een klein schiereiland. De meeste toeristen nemen de moeite niet om die uithoek te verkennen. Toch is daar ontzettend veel te zien. Daarom reden wij met onze huurauto meteen naar het zuiden. Onze bestemming? Reykjanes Pensinsula, bekend om zijn hotsprings, zwarte stranden en schitterende vergezichten over de zee. Kortom: een fenomenale kennismaking met het Land van IJs en Vuur.

"Bij de kliffen zagen we honderden Noordse sternen. Hun bek lijkt op een dolk. En ze zijn niet bang om dat wapen te gebruiken als je te dicht bij hun jongen komt. We kunnen ervan meespreken!"

De eerste avond logeerden we in Eyrarbakki. We hadden een studio van hotel Bakki geboekt: heel modern en compleet ingericht, gelegen aan de zee. We betaalden 110 euro - alles inbegrepen. Een aanrader!

"In IJsland is de huurprijs overal inclusief schoonmaak. Dat bespaart je veel tijd. Bovendien is het altijd heel proper als je ergens aankomt."

2. Góðan daginn

Goeiemorgen IJsland! We werden wakker onder een stralende zon. Heerlijk! Daarom maakten we nog een mooie wandeling langs de zwarte stranden. Daarna trokken we naar het binnenland via Selfoss, richting de Golden Circle. Zo noemen ze de toeristische trekpleisters die er dicht bij elkaar liggen: Geysir, Gulfoss en Pingevellir Nationaal Park.

"In Selfoss deden we boodschappen voor vier dagen. Dat was een goed idee: pas in Laugarvatn ontdekten we een mini-supermarktje. Daarna reden we naar Geysir, waar we vier nachten verbleven. Zo hadden we genoeg tijd om de omgeving uitgebreid te verkennen."

Nog een tip! Geysir ligt aan de voet van de Laugarfell-heuvel. Na een klim van twintig minuten bereik je een platform. Daar heb je een mooi uitzicht over de Geysir-site. Je ziet de Strokkur geiser spuiten van bovenaf - een heel andere beleving. Wat een kracht!


Ons huisje 'Björk, a Cozy Hilltop Cabin' lag op een heuvel op tien minuten rijden van de Strokkur - de ideale uitvalsbasis om de hele omgeving te verkennen. De cottage had net als veel andere huisjes in dit geothermisch gebied een hot tub. Die wordt voortdurend opnieuw gevuld met warm water uit de ondergrond. Een bijzondere ervaring. De lichte zwavelgeur namen we er graag bij.

"Kraantjeswater is overal perfect drinkbaar in IJsland. Flessenwater is er not done. Neem dus zeker je drinkfles mee."

3. Dit moet je zien!

Tijdens ons verblijf in Geysir bezochten we vier locaties waarvan de schoonheid ons omver blies:

  • Strokkur geiser

  • Gulfoss waterval

  • Bruarfoss watervallen

  • Pringevellir Nationaal Park

"Bruarfoss blijft me nog altijd bij... Een prachtige wandeltocht van ongeveer drie uur met onderweg drie watervallen. Ongelooflijk mooi."



Verliefd op een unieke natuurfoto?


230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page